Într-o eră a tehnologiei în care lumile virtuale sunt mult mai interesante decât cea reală, nici sportul nu mai e ce a fost…mulți dintre copii considerându-l plictisitor.
Dar cățăratul este un sport aparte!
Fiind foarte captivant, reușește să-i scoată pe copii din lumea virtuală și să-i aducă în prezent unde își redescoperă agilitatea, puterea de concentrare, echilibrul, forța, ambiția, motivația și rezistența.
În multe școli și grădinițe din întreaga lume au fost implementati cu succes peretii artificiali pentru escaladă indoor, acest sport fiind inclus și în programa de învățământ. Practicarea cățăratului dezvoltă abilități precum observația, analiza rapidă și adaptarea.
La Climb House, însușirea acestora de către copii va lua forma unui joc, fiind o alternativă distractivă și mult mai practică decat cea conventională.
Parcurgerea unui traseu de cățărat implică atât ingeniozitate cat și imaginație, toate pe bazându-se pe echilibru și exercițiu fizic sustinut. Din acest punct de vedere implicarea copiilor în această activitate nu poate fi decât benefică pentru dezvoltarea lor.
Pentru mulți copii, cățărarea este la fel de firească precum mersul iar frica nu și-a pus încă stăpânire pe psihicul lor. Așadar e bine să profite de această mobilitate, curaj și inocență savurand împreună cu colegii lor bucuria jocului și a mișcării.
Cățăratul poate avea și un rol educativ, copii învățând treptat să-și asume responsabilitatea pentru propria lor securitate precum și respectarea unui set de reguli.
Cățăratul poate fi practicat și de copiii cu diverse dizabilități, oferindu-le acestora un scop și o motivație, precum și posibilitatea de a se integra într-un grup.