Trasee de escaladă
Este conceptul inițial al brandului Climb House și cuprinde 15 panouri de cățărat de 7 metri înălțime, fiecare cu provocările proprii, dintre care unul dedicat competițiilor între cățărători, un joc în echipă din cuburi, o scară din chibrituri uriașe și un mega tobogan!
Din dorința de a diversifica traseele și de a-i provoca pe cățărători să folosească o gamă variată de mișcări pentru a atinge vârful, panourile cuprind prize din cele mai diverse: de la găuri la volume, sfori, pioleți din lemn, cauciucuri, plase.
Toate panourile de cățărat sunt tematice, oferind o experiență captivantă, unică și plină de aventură.
Traseele tematice nu doar că stimulează creativitatea și imaginația copiilor, dar face cățăratul distractiv și memorabil. Dezvoltarea abilităților motorii, a coordonării și a echilibrului înglobează și elemente educative, pentru că povestea fiecărui panou este o oportunitate de învățare și descoperire a lucrurilor noi despre natură, animale, planete și lumea înconjurătoare.
Astfel, cățăratul nu este doar o aventură fizică, ci și o călătorie plină de învățare și creștere personală.
Panouri de dificultate redusă
Află mai multe
Cașcavalul și Spiderman sunt primele două panouri pe care le recomandăm începătorilor, care intră în prim contact cu acest sport, dar și pentru încălzire. Aceste trasee sunt concepute pentru a oferi o introducere prietenoasă în cățărat, fiind prevăzute cu multe prize.
X
Panouri de dificultate medie
Află mai multe
Pirates Bay
Sau „Corabia” este un panou este cu adevărat special, având prize distincte pentru mâini și picioare. Prizele pentru mâini sunt din funii cu un nod gros la capăt, iar cele pentru picioare sunt din lemn și sunt fixate pe panou fie orizontal, fie vertical.
Macaraua
Este de fapt o scară din funie, care stimulează coordonarea, echilibrul și toată forța musculară a cățărătorilor.
Află mai multe
Hotelul Transilvania
Sau, cum îi spunem noi, „Liliecii”, are prizele de lemn modelate sub diverse forme. Dispunerea lor, orizontal, vertical sau în diagonală, sporește nivelul de îndemânare necesar pentru a ajunge în vârf. Ceea ce îl face cu adevărat deosebit este ultima priză de sus, o reală provocare pentru cățărători. Comparativ cu celelalte prize, aceasta este mult mai îngustă și este lipită de panou.
X
Află mai multe
Panoul de gheață
Traseu provocator, poate fi parcurs atât cu pioleti, pentru cei dornici de o provocare mai mare, cât și fără. Când îl cațeri cu pioleții, dificultatea crește, antrenând atât mușchii brațelor, cât și ai picioarelor și necesitând o coordonare precisă între acestea. Prizele, realizate din lemn, au o lățime mai îngustă, adăugând un plus de dificultate traseului.
Cursa de ciclism sau „Bicicletele”
Este un panou mai tehnic, pentru că are tipuri de prize clasice (pozitive, negative ș.a.) din plastic durabil, foarte aderente, de diverse dimensiuni. Formele variate ale prinderilor fac ca acest panou să fie potrivit pentru toate nivelurile de experiență, de la începători până la cățărători experimentați.
X
Află mai multe
Muntele
O provocare tehnică cu o doză de imprevizibilitate. Ce îl diferențiază de panoul “Biciclete” este înclinarea progresivă, pe care aproape că nu o simți. De ce? Pentru că prizele sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce te cațeri spre vârf. Instructorii noștri schimbă periodic poziția acestora, oferind cățărătorilor fideli provocări noi.
Pacman
Menit să aducă aminte de jocul faimos cândva, acest panou are prize colorate de diferite forme și mărimi, pentru a pune intenționat cățărătorii în încurcătură.
Pomul de Crăciun
Este cel mai nou panou, iar ceea ce are unic este plasarea în unghi de 90 de grade. Aduce o notă nouă de aventură, pentru că te vei cățăra cu un picior pe un perete și cu al doilea pe celălalt perete. Dar nu te panica!„Globurile” colorate și „ramurile” bradului sunt în așa fel construite ca să te ajute să ajungi numaidecât la steaua din vârf.
X
Află mai multe
Mirror
Panoul perfect pentru cele mai palpitante competiții de cățărat! Acest panou transparent are prize dispuse în oglindă, creând un teren de joc captivant pentru competiții prietenoase. Cățărătorii se provoacă în parcurgerea cât mai rapidă a traseului până în vârf, față în față.
X
Panouri de dificultate ridicată
Află mai multe
Planetele
Nu e un simplu panou, ci o adevărată călătorie prin Sistemul Solar. Testează atât abilități de precizie, cât și de forță, având prize de la cele mai mici comete și până la cele mai mari planete. Prizele voluminoase te vor încânta inițial, pentru că vei crede că te vor ajuta. Dimpotrivă, sunt chiar cele care te vor încurca cel mai mult în ascensiunea ta către vârf.
Rapunzel
Provocarea supremă! Acesta este panoul de cățărat cu cea mai mare dificultate de la noi, pentru cei dornici să își testeze limitele. Acesta solicită partea superioară a corpului: brațele, umerii, spatele. Prizele sunt extrem de înguste, aproape că te descurajează să îl escaladezi. Dar adevărata provocare este să te urci pe funie, trăgându-te în brațe și doar ajutându-te de picioare, pe care le poți pune pe prizele de lemn mici, pentru echilibru.
X
Jocuri din Cuburi
Află mai multe
Regula este simplă: construiește-ți propriul turn din cuburi, cât mai înalt, așezându-le unul peste altul, în timp ce te cațeri și încerci să îți păstrezi echilibrul pe ele. Dar știi când este distracția mai mare? Când construiți în echipă!
X
Scara din Chibrituri uriașe
Află mai multe
O altă provocare palpitantă este, de fapt, un test de echilibru: urcă-te pe chibriturile uriașe, de la cel mai scund la cel mai înalt și sari în gol de la 5 metri!
X
Toboganul
Află mai multe
Este jocul „vedetă” din sala de escaladă. Cum funcționează toboganul uriaș? Când instructorul îți spune „Descalță-te și îmbracă-te într-un costum.”, parcă presimți că te așteaptă o aventură unică.
Costumele de pluș pe care le îmbrăcăm peste haine, nu ne ajută doar la alunecare, ci sunt și de protecție (viteza de alunecare creează frecare și ne poate arde pielea). Apoi, echipați și cu casca de protecție, ne așezăm pe spate, prindem foarte bine în palme ghidonul și ne lăsăm urcați de tobogan. Desigur, în tot acest timp, încercăm să stăm drepți și nemișcați și să ascultăm toate indicațiile instructorului, pentru siguranța noastră.
Ideal ar fi să reușești să te ții până în vârf. Nu e așa simplu precum pare, pentru că trebuie să îți ții greutatea în mâini aproximativ 1 minut, până în vârf. Atunci când nu mai reziști sau ai ajuns sus, dai drumul ghidonului și aluneci vesel și plin de adrenalină în piscina cu baloane și, cel mai probabil, în aplauzele spectatorilor care mereu se adună în jurul toboganului.
Fiecare sesiune de cățărat include 2 ture la tobogan gratuite. Dar dacă simți că te țin puterile, poți achita la recepție 12 lei pentru 2 ture extra.
X
Provocări
Majoritatea panourilor oferă provocări progresive, permițând cățărătorilor să-și dezvolte abilitățile pe măsură ce avansează în înălțime. Provocările sunt pentru cei care doresc să experimenteze o varietate de dificultăți într-un singur panou de cățărare. Întreabă instructorii care sunt provocările pentru fiecare panou!
Sistemele de siguranță
Toate panourile de cățărat sunt prevăzute cu sisteme auto-belay fixate în două puncte. Vezi cum funcționează acestea aici.
Limite de vârstă și greutate
Pentru sala de escaladă, nu impunem o vârstă minimă, ci o greutate minimă de 15 kg. Această condiție are legătura cu buna funcționare a sistemelor auto-belay. La o greutate mai mică de 15 kg, acestea ar putea să nu activeze corespunzător sistemul de auto-asigurare.
Greutatea maximă pe care sistemele de auto-belay le suportă este de 150 de kg. Așa că, părinți, vă puteți cățăra liniștiți, în deplină siguranță!
Doar la tobogan avem limită de greutate de 80 de kg.
Ce rol au căsuțele?
Când coarda este lăsată liberă sau accidental scăpată, aceasta se ridică în partea superioară a panoului, unde sunt amplasate sistemele autobelays. Astfel, pentru a preveni astfel de situații, folosim căsuțele speciale pentru a menține corzile pe sol.
Trasee de aventură
Sala de aventură cuprinde 4 trasee de aventură, 3 în înălțime și unul la sol pentru copiii mai mici, de 2-3 ani, zonă de recepție dedicată care include cafenea și gift shop, zonă de echipare, un perete de boulder, corabia cu cele două tuneluri cu obstacole, un tobogan secret, două camere tematice de petreceri, Climb Jump și câteva spații amenajate cu mese și scaune pentru însoțitori.
Traseele de aventură ne poartă într-o călătorie captivantă a unui port înghețat al vikingilor, unde corabia naufragiată poartă taine și provocări. Legenda spune că vikingul este cel care oferă curaj și forță cățărătorilor noștri, iar sirena de pe corabie le insuflă inspirație în momentele dificile de pe trasee. Acești doi ambasadori ai aventurii îi călăuzesc pe cățărători pe traseele noastre și transformă cățărarea într-o experiență distractivă plină de frumusețe și bucurie.
Trasee de aventură la înălțime
Avem 3 trasee de aventură de dificultate progresivă, care au atât punctul de pornire cât și cel de finalizare pe o singură platformă, cu excepția finish-ului primului traseului. Elementele ce compun traseele sunt create în tematica corabiei naufragiate în portul înghețat al vikingului.
Traseul 1
Este cel mai ușor și este situat în întregime la doar 3.5 metri înălțime. Este format din 6 segmente, dintre care ultimul este tiroliana.
Traseul începe cu „norișorii” din furtuna de pe mare ce a cauzat naufragiul corabiei. Sunt destul de mari, deci poți păși pe ei cu ușurință. Continuă cu porțiunea de „țurturi” uriași și alunecoși pe care i-a format gerul de peste noapte. Da, va fi dificil, pentru că vor încerca să te dezechilibreze.
La următorul segment trebuie să ai mare grijă! Este format din numeroase steaguri ale faimosului pirat Jolly Roger: două „oase” dispuse încrucișat și un schelet.
Apoi ajungi la butoaiele instabile, pline cu provizii, comori și cine știe ce o mai fi ascuns vikingul nostru în ele, urmează câteva trepte de lemn prinse în sfoară și apoi mult iubita tiroliană!
Ca să te poți da pe tiroliană, îți vei prinde asigurările exact așa cum ți s-a explicat în timpul instructajului. Lungimea totală a acesteia este de circa 18 metri, pentru o coborâre plină de adrenalină, iar punctul de finish este la intrarea pe corabie, nu pe platforma de pornire.
Traseul 2
Este de dificultate medie, deoarece înălțimea crește progresiv de la 3.5 metri la 8 metri.
Primele două segmente de pornire includ trepte de lemn dispuse paralel, respectiv în zig-zag. Al treilea segment este un test de echilibru, pentru că trebuie să mergi pe cablu. Te poți ajuta ținându-te cu mâinile de cablul de deasupra.
Urmează un segment foarte simpatic: peștișorul mișcător. Prins pe roți, vei sta cu picioarele pe el și vei manevra mișcarea trăgându-te în mâini de cablul superior.
Următorul segment este bârna de echilibru, pe care o poți traversa fără probleme după ce îi vei găsi centrul de greutate. De aici, traseul începe să urce spre 8 metri, pe o scară din trepte de lemn. Te vei da cu skate-ul la înălțime și apoi vei finaliza traseul pe plasa de siguranță.
Traseul 3
Este în totalitate situat la peste 7 metri înălțime. Începi cu traversarea unui pod foarte ingust format din două cabluri unite de sfoară, treci prin bărcile foarte instabile din cauza „valurilor” mari, traversezi panoul cu litere gigantice și apoi cele două poduri cu trepte rupte sau lipsă, din cauza furtunii, desigur.
Urmează să escaladezi plasa de cățărat ca să ajungi la crabi, jocul din funii dispuse în formă de U, cu dificultatea cea mai mare. Ca să îl traversezi cu succes, este necesar ca atunci când pășești pe următoarea funie în formă de U, să o și prinzi cu mâinile și să îți lași greutatea pe ea.
Penultimul segment presupune să mergi pe sfoara groasă, ținându-te cu mâinile de sforile care atârnă de sus, după care ajungi la plasa de siguranță, ultima secțiune de traseu.
Platforma
Este locul de start ale celor trei trasee de aventură și locul de finish pentru traseele doi și trei. Aici copiii sunt echipați cu lonje suplimentare, necesare parcurgerii traseelor.
Înainte de a se aventura pe trasee, fiecare copil beneficiază de instruire individuală într-un spațiu special de training amplasat pe platformă. Astfel, ne asigurăm că fiecare aventurier va ști cum să își treacă singur lonjele de pe un segment de traseu pe altul și cum să fixeze corect pe cablu siguranța la tiroliană.
Pentru că ne dorim ca fiecare copil să aibă parte de o experiență sigură și distractivă, instructorii noștri sunt mereu pregătiți să ofere îndrumare și asistență, intervenind prompt de fiecare dată când un copil se blochează pe trasee.
Pentru buna desfășurare a lucrurilor, dar și din motive de siguranță, accesul pe platformă a însoțitorilor este interzis.
Hamac la înălțime
Hamacul la înălțime este răsfățul binemeritat după aventurile tale pe traseele noastre! O oază suspendată de relaxare, de unde îi poți admira pe ceilalți cățărători în acțiune.
Ce rol au ușile?
Ușile reprezintă punctele de start și finish ale traseelor. Există 5 uși în total, 4 situate pe platformă și una la intrarea pe corabie, acolo unde se termină primul traseu.
Cele marcate cu un V verde indică punctul de plecare pe traseu, în timp ce cele cu un X roșu indică punctul de întoarcere de pe traseu.
Pentru siguranța aventurierilor, singurele persoane autorizate să deschidă/închidă ușile sunt instructorii Climb House!
Limite de vârstă și greutate
La fel ca la panourile de cățărat, nu impunem o vârstă minimă. Traseele de aventură au fost parcurse cu succes chiar și de copii de 4 ani. Depinde foarte mult de condiția fizică a copilului, înălțimea acestuia și de nivelul de familiarizare cu activitățile sportive. Dacă doresc, părinții își pot însoți și ajuta copiii pe trasee, contra cost.
Limita de greutate la traseele de aventură este de 100 de kg, iar la tiroliană de 80 de kg.
Trasee la stâncă
Atunci când Climb House nu merge la stâncă, vine stânca la Climb House!
Chiar dacă toate activitățile noastre sunt indoor, asta nu ne împiedică să oferim o experiență completă pentru cățărătorii noștri!
Am creat două trasee speciale, menite să ofere senzația autentică a cățărării pe stâncă. Toate detaliile, textura, prizele, înclinația, simulează o stâncă reală. Sunt trasee de o dificultate mai mare față de alte activități de la noi, ideale pentru cei care doresc să încerce ceva nou și diferit, să treacă la nivelul următor sau să se antreneze pentru cățăratul în aer liber.
Sunt prevăzute tot cu sisteme de siguranță auto-belay.
Climb Jump
Cățărătorul, asigurat în coardă, desigur, se cațără pe turn până pe platforma situată la aproximativ 8 metri înălțime. De acolo, el sare să prindă „rechinul” în brațe, apoi îi dă drumul, fiind coborât pe sol de sistemul auto-belay.
Pentru un grad de dificultate mai mare, rechinul se poate îndepărta de platformă la circa 1 metru distanță, fiind necesară o săritură și mai mare pentru a ajunge la el.
Iar pentru cei care vor cu adevărat să își testeze limitele, avem o super provocare: să reziste cât mai mult timp cu rechinul în brațe.
Până în prezent, recordurile la rechin sunt:
- la copii: 4 minute și 46 de secunde
- la adulți: 21 de minute și 36 de secunde
Climb jump sau săritura la „rechin” este singurul joc care se achită separat, respectiv 12 lei / săritură. Atât abonamentele cât și pachetele de party includ o săritură gratis.
ACTIVITĂȚI PENTRU COPIII DE 2-3 ANI
Traseul de aventură de la sol
Traseul de aventură la sol oferă o experiență captivantă, perfectă pentru cei mici sau chiar pentru cei mai mari care doresc o pauză activă.
Inspirat de portul înghețat în care a naufragiat corabia noastră, acest traseu tematic, cu jocuri din frânghii și lemn, testează echilibrul, forța și coordonarea. Include chiar și o tiroliană mică de 5 metri, situată la câțiva centimetri de sol.
Pentru cei sub 8 ani, recomandăm supravegherea continuă a însoțitorilor!
Peretele de boulder
Ghețarul din port, înalt de aproximativ 3 metri și plin de prize colorate, unele în temă marină, este peretele de boulder pentru cei care vor să experimenteze cățărarea la liber.
Ce este boulderingul? Este o formă de cățărare liberă, fără asigurare, dar cu saltele groase de protecție plasate la baza peretelui pentru a absorbi impactul în caz de cădere. Persoanele care practică boulderingul escaladează peretele pe distanțe scurte și înălțimi reduse, de obicei până la 4-5 metri.
Boulderingul este o activitate excelentă pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii. Datorită înălțimii reduse, este o modalitate sigură și accesibilă pentru copii să își dezvolte abilitățile de cățărare, coordonare și forță.
Recomandăm însoțitorilor să supravegheze constant copiii atunci când se cațără la peretele de bouldering din sala noastră!
Corabia și tunelul dintre tărâmuri
Este probabil printre primele lucruri pe care le observi atunci când pășești la noi. Nu este doar un decor interesant sau un element din tema poveștii în care vrem să te introducem.
Pe corabie am amenajat mese și scaune pentru însoțitori, fie pentru a servi o băutură, fie pentru a-și vedea mai îndeaproape aventurierii pe trasee.
Tot pe corabie este intrarea secretă în tunelul dintre tărâmuri – cea mai mare surpriză pentru copii atunci când o descoperă singuri. Odată ajunși în tunelul subacvatic, în explorarea lui, copiii trebuie să treacă prin mai multe obstacole, dintre care porțiunea cu lavă, cea cu lasere sau butoaiele buclucașe.
Iar un întreg perete al corabiei este peretele de boulder, descris câteva rânduri mai sus.
Dar cea care îți atrage cu adevărat atenția este sirena. Aceasta stă în fața corabiei înghețate cu privirea spre orizontul vast și misterios al mării.
Recomandările noastre pentru micii cățărători
Pe lângă activitățile descrise mai sus, recomandăm să încercați și panourile de escaladă Cașcavalul și Spidermanul sau chiar și jocul din cuburi.
Cafenea Climb House
În acest spațiu, te invităm să savurezi o băutură delicioasă sau să te răsfeți cu o gustare dulce sau sărată.
Pe lângă o paletă de băuturi și snacksuri de la branduri mai mari, ne mândrim să vă putem oferi produse de la afaceri locale sau artizanale: cafenea delicioasă de la brandul brașovean Ursul Cafegiu, suc de mere natural de la Livezile Dobrinoiu, tot din Brașov, batoane dulci raw-vegane din nuci și fructe uscate de la Tata Vlad, dar și o selecție de produse Csiki Sor.
Am amenajat câteva mese pentru însoțitori la trecerea dintre sala de aventură spre sala de escaladă, dar și pe corabie, de unde îi puteți vedea pe cei mici pe toate traseele de aventură.
Gift Shop
La Climb House, aventura nu este doar parte din tine, ci și din garderoba ta!
Alege unul din tricourile personalizate pe care ți le-am pregătit cu mascota Climb House și arată-le tuturor pasiunea ta pentru cățărat. Nu vei avea doar un tricou cool, ci și un camarad curajos pe traseele tale preferate!
Tricourile sunt potrivite pentru 4-12 ani și pot fi achiziționate direct de la sala de cățărat.
Zona de echipare
Toate echipamentele necesare pentru cățărat sunt asigurate de noi. Întotdeauna, înainte de cățărat, copiii sunt echipați cu ham potrivit taliei fiecăruia și cască de protecție.
Hamurile pe care le utilizăm sunt speciale pentru escaladă și sunt certificate UIA (Union Internationale des Associations d’Alpinisme sau The International Climbing and Mountaineering Federation).
Deși hamul nu este necesar pentru toate activitățile din sală, purtarea căștii de protecție este obligatorie! Cățărătorii își pot aduce propria cască de protecție, dacă consideră că se simt mai confortabil cu a lor.
După ce sunt echipați, cei care ne vizitează pentru prima dată beneficiază de o prezentare detaliată a activităților. Pe lângă instructaje, aceștia primesc recomandări cu privire la ordinea optimă a activităților. Este foarte important ca și însoțitorii adulți să fie prezenți la instructaj.